Restaurace

Indie je zemí s pestrou kulturou a tradicemi a nekonečnou rozmanitostí kulinářských zážitků. Delikátní chutě indické kuchyně, předávané tradicí z generace na generaci, ochutnávali králové a císaři. Teď je řada na Vás – i Vy můžete ochutnat špičkovou indickou kuchyni. Naše restaurace se snaží nabídnout menu pro ty, kdo rádi objevují nové chutě, i pro ty, kteří mají rádi tradiční kuchyni.

Tandoor (tandůr) je typ pece ve tvaru veliké nádoby, který původně pochází ze západní Asie. První historické nálezy tantoori pecí z údolí indické řeky Indus spadají do období 3 000 let př. n. l. a do dnešních dnů jsou součástí tradiční kuchyně mnoha národů západní Asie. Tato indická hliněná nádoba (pec)vytápěná v dnešní době plynem má výhodu oproti grilování v tom, že se ve stěnách pece akumuluje velké množství tepla (až 480°C), které se v dobře izolované peci udrží i několik hodin. Samotné pokrmy se připravují buď na vnitřních stěnách pece např. chléb, nebo se zavěsí do prostoru pece napíchané na rožni. Výhodou tandoori pece je vysoká teplota uvnitř, která zaručí rovnoměrný žár ze všech stran a proto je maso mnohem dříve hotové, nevysouší se a zůstává úžasně šťavnaté. Jídla z tandoori pece bývají jemně kořeněna, připravována na jogurtu s kořením. Šťavnaté kebaby i výborné tikkas jsou nízkokalorické a lehce stravitelné. Masa a ryby z tandoori pece doporučujeme jíst s pečivem z tandoori pece a černou indickou čočkou. Takto připravený pokrm v tandoori peci je zážitkem, na který opravdu jen tak nezapomenete.

Náš indický šéfkuchař a mistr na pokrmy připravované v tandoori peci Vám rád připraví to nejlepší z nejlepšího. Díky smým mnohaletým zkušenostem a vybroušené technice mistrně snoubí nejčerstvější ingredience a nabízí jedinečný kulinářský zážitek. Dopřejte sami sobě nevšední zážitek -  námi připravené pokrmy v peci Tandoori.

Aroma indických pokrmů bude neustále povzbuzovat Vai chuť, probouzet smysly a zvát Vás k dalšímu ochutnávání. Barvy Tandoori Special, Tandoori-a-Khaas Platter potěší vaše oči, připravíme pro vás jemné Murgh Makhani ale i unikátní Lamb Vindaloo, který je našim nejpikatnějším pokrmem. Pro vegetariány máme oblíbené Aloo-Gobhi ( pokrm z květáku a brambor ) a Saag Paneer ( zdravý domácí sýr se špenátem ), ale nezapomeňte vyzkoušet i čočkové Daal Makhani. Aromatická šafránová rýže a Biryani se obvykle jedí s jogurtovou přílohou raita. Zmínili jsme jen některé stálice indické kuchyně z menu restarace Shai Tandoor - nabízíme však mnohem více.

Restaurace Shai Tandoor nabízí oblíbené polední menu i A la Cart menu na večeři.
Zkraťte si cestu do Indie kulinářskou cestou přes ulici Karolíny Světlé.

Těšíme se na Vaši návštěvu.